Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Styrelsen för Gärahovs Bygg AB har igår, den 25 april 2024, sett sig tvungen att lämna in en ansökan om bolagets försättande i konkurs vid Jönköpings tingsrätt

Bakgrunden är att Gärahovs Bygg AB:s styrelse låtit genomföra en fördjupad internrevision. Det har därvid framkommit att anställda i ledande befattningar agerat illojalt mot bolaget genom oegentligheter under en längre tid och avseende betydande belopp har försatt bolaget i en mycket allvarlig finansiell situation. Detta agerande har skett utan att information lämnats till styrelsen och utan styrelsens och huvudägares vetskap, samt på ett sätt som enligt nu utförd granskning bedöms innefatta brottsligt agerande. Vad som framkommit kommer att polis­anmälas för en fullständig granskning och genomlysning. Som ytterligare konsekvens härav har också tre anställda avskedats och med omedelbar verkan fått lämna sina befattningar i bolaget.

Gärahovs Bygg AB har vid flertalet tillfällen mottagit nytt kapital för att rädda bolaget där besluten för kapitaltillskott gjorts på felaktiga grunder. Så sent som denna vecka fördes förhandlingar med hjälp av erfarna rådgivare i syfte att hitta en lösning för att kunna rädda bolaget, cirka 120 arbetstillfällen, underleverantörer och kunder.

”Det är med stor besvikelse vi tyvärr måste konstatera att bolaget inte längre har en framtid. Trots att vi på kort sikt har god lönsamhet så räcker inte det till. Jag känner något enormt för samtliga som drabbas på grund av bolagets förflutna” säger VD Anders Svensson.

Vi vill samtidigt understryka att det från ägarhåll redan inletts ett intensivt arbete med att hitta alternativa lösningar för att slutföra pågående projekt. Arbetet med att söka bästa möjliga lösningar för våra kunder i de pågående projekten kommer att fortgå under de närmaste dagarna, samt ske i samråd med den konkursförvaltare som inom kort förordnas av tingsrätten.

Som konkursförvaltare har föreslagits advokat Erik M Gabrielsson, Maze Advokater.

Vänligen,

Styrelsen

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gärahov är ett expansivt byggbolag inom Entreprenad och Byggservice med 130 anställda i 5 distrikt: Jönköping, Linköping, Stockholm, Växjö och Skåne.

Huvudkontoret finns i Vaggeryd där bolaget startade 1997. På meritlistan finns allt från flerbostadshus, skolor och andra offentliga byggnader samt kommersiella byggnationer som bland annat kontor, lager och logistik till byggnation av helt nya stadsdelar.

Kontakter

Mårten Ewertson

Ordförande Affärskommité 073-513 58 26 Gärahov
Anders Svensson

Anders Svensson

Presskontakt VD 0733-503702