Gå direkt till innehåll
Det är stor efterfrågan på betongarbeten i Skåne. Numera kan Gärahovs Bygg erbjuda betonggjutning externt med kompetent personal i en helt nystartad betongavdelning. Foto: Gärahovs Bygg AB
Det är stor efterfrågan på betongarbeten i Skåne. Numera kan Gärahovs Bygg erbjuda betonggjutning externt med kompetent personal i en helt nystartad betongavdelning. Foto: Gärahovs Bygg AB

Pressmeddelande -

Gärahovs Bygg i Skåne satsar på betong i egen regi - erbjuder externa gjuteriarbeten till byggbranschen.

Byggmarknaden i Skåne och Malmö är stark med en expansiv region nära till kontinenten. Gärahovs Bygg har snabbt skapat sig ett namn här och bygger allt från lägenheter och skolor till förskolor och sporthallar.

Och från och med i vår har Gärahovs Bygg stärkt sin position ytterligare på den skånska byggmarknaden genom att kunna erbjuda betongarbeten till externa kunder. Denna kompetens är ett viktigt tillskott i Gärahovsfamiljen med tanke på det stora behovet som finns på marknaden. 

Kompetensen i huset

- Betongarbetare är en bristvara och det finns en jättestor efterfrågan. Vi får till och med förfrågningar från konkurrenter som vill anlita oss till att gjuta betongjobb åt dom. Tack vare att vi nu har kompetensen i huset så kan vi hjälpa andra med sådana uppdrag, säger distriktschef Henrik Larsson.

Syftet med den nya betongverksamheten är i första hand att sälja externa tjänster, men även att till viss del kunna utföra gjuterijobb inom det egna företaget. Daniel Tengberg är filialchef för Gärahovs Byggservice i Skåne. Och han tror att behovet av betongarbeten kommer fortsätta att öka framöver.

-Det är oerhört svårt att hitta den här kompetensen som vi har lyckats f å in i Gärahovs verksamhet. Det är inte många som kan göra riktigt bra betongjobb utan marknaden skriker efter kompetens. Efterfrågan är mycket större än tillgången och därför känns det oerhört bra att vi nu kan erbjuda den här tjänsten externt, säger han.

6 anställs

Totalt anställs 6 personer i Gärahov Skåne under våren och sommaren inom den nya betongverksamheten. Martin Persson med 10 års erfarenhet av att gjuta och arbeta i betong blir ny projektledare inom byggsidans betongverksamhet.

-Självklart kommer jag att ha nytta av mina praktiska erfarenheter, jag vet ju hur man ska göra. Att jobba med betong har tyvärr låg status inom byggbranschen och utbildningarna. Visst är det tungt och skitigt, men att gjuta och jobba med armering kräver en stor noggrannhet och precision och det var väl det jag fastnade för, säger han.

Ett projekt där Gärahovs nya betongkompetens redan kommit till användning är byggnationen av 88 seniorbostäder åt Malmö Kommunala bostäder i området Katrinelund. Där är Gärahov totalentreprenör och har även gjutit betongplattan i egen regi för första gången.

Positiv framtid

Men huvudsyftet med den egna betongverksamheten är i första hand externa uppdrag. Och tack vare detta nya ben så stärker företaget sin position ytterligare på byggmarknaden i distriktet. För intresset från kunderna är stort.

- Vi är bokade en bra bit in i höst med externa uppdrag. Vi har i stort sett redan uppfyllt vår budget med betongarbeten så det är en väldigt positiv utveckling. Och tanken är att på sikt utveckla den här delen ytterligare och anställa mer folk framåt, säger Henrik Larsson, distriktschef Gärahovs Bygg Skåne som ser mycket positivt på framtiden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gärahovs Bygg är ett expansivt byggbolag verksamt inom Entreprenad och Byggservice. Vi underhåller och utför ny – och ombyggnation av bostäder, offentliga byggnader och industrilokaler från Malmö i söder till Stockholm i Norr. 

Flexibilitet är vårt signum. Vi möter dina behov med nyfikenhet, kreativitet och engagemang. Vårt uppdrag är att se möjligheter. Vi guidar dig rätt från idé till eftermarknad. 

Med mångårig erfarenhet kan vi som byggledare matcha rätt samarbetspartner och affärsområde efter dina behov – stora som små. Vi sätter fokus på kvalitet och hållbarhet genom att vi är certifierade enligt kravställningen för ISO9001 och ISO14001.

Kontakter

Anders Svensson

Anders Svensson

Presskontakt VD 0733-503702

Relaterat innehåll